Standardi

Povjerenje u profesionalnost i kvalitetu rada voditelja/ice osnova je za uspostavljanje otvorenog i podržavajućeg odnosa s klijentom. Stoga je Kuća Dijaloga uz “Kodeks ponašanja voditelja” postavila i određene standarde, koje voditelji trebaju zadovoljiti kako bi se njihova imena objavila na ovoj web stranici. Na listi su navedena imena onih voditelja koji se kontinuinirano educiraju/usavršavaju, podvrgavaju supervizijama i sudjeluju u intervizijama, u broju koji propisuje Kuća dijaloga.

Nužan, ali ne i dovoljan uvjet za uključivanje na listu je posjedovanje certifikata SKOLA-e. Pored toga potrebno je ispuniti i niže navedene uvjete.

Unutar dvije godine voditelji:

  • vode najmanje 6 konstelacija u grupi ili 12 u individualnom radu, ukoliko je to isključivi način djelovanja (vlastita organizacija)
  • postavljaju najmanje jednu konstelaciju vlastite teme 

provedba od strane Kuće Dijaloga

Cijena 900 kn

  • reflektiraju vlasiti rad sa sistemskim konstelacijama u najmanje jednoj superviziji 

kolegijalna ocjena vođenja, provedba od strane Kuće Dijaloga

Cijena: 1000 kn

  • svoja saznanja dobivena kroz vođenje konstelacija razmjenjuju s kolegicama/kolegama u najmanje jednoj interviziji. U sklopu intervizije biti će predstavljeni i novi formati i /ili supervizija teme 

provedba od strane Kuće Dijaloga

Cijena: 500 kn

  • sudjeluju na najmanje jednom dvodnevnom ili dva jednodnevna tematska seminara 

provedba od strane Kuće Dijaloga ili nekog stranog predavača, 

Cijena: 800 kn za jednodnevni, a 1.500 kn za dvodnevni seminar

  • prate literaturu  i razvoj sistemskih konstelacija na regionalnoj i međunarodnoj razini. 

O prijemu na listu voditelja odlučuju članovi skupštine Kuće Dijaloga na osnovu evidencije sudjelovanja na gore navedenim događanjima, te od voditelja/ice dostavljenih podataka.

Share