Izjava o privatnosti

Zaštitu osobnih podataka svakog pojedinca (korisnika programa, člana udruge) regulira Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju. Ova europska uredba odredila je obvezu svih udruga da s osobnim podacima postupaju krajnje oprezno i da ih čuvaju na primjeren način. Svaka je udruga dužna prikupiti izjave članova, kako bi mogla prikupljati i raspolagati osobnim podacima i u određenoj mjeri ih objavljivati u javnosti (fotografije).

U skladu s navedenim, Institut za sistemsku praksu – Kuća dijaloga svoje članove obavještava o sljedećem:

  1. Ako ste član/ica Instituta, vaši podaci koje koristimo spremaju se u registar članova i potrebni su nam kako bismo regulirali status udruge Institut za sistemsku praksu i kako bismo vas mogli kontaktirati.
  2. Ako ste volonter/ka, Institut koristi vaše kontakt podatke dostavljene e-mailom te informacije o dosadašnjem volonterskom iskustvu i prema ih u registar volontera. Ovi podaci potrebni su nam kako bismo Vas mogli kontaktirati i koordinirati volontiranje te podnijeti godišnje izvješće o volontiranju (ukoliko je aktivno).
  3. Ako sudjelujete na našim predavanjima, Institut koristi vaše ime i prezime, e-mail i broj telefona. Ovi podaci spremaju se u interni registar i potrebni su nam kako bismo mogli podnijeti statistička godišnja izvješća o provedenim aktivnostima.

4 Ako ste pretplatnik naše mailing liste, koristimo vaše ime i prezime te e-mail  kako bismo vam povremeno poslali pozive na edukacije, događanja, predavanja i uključivanje u volonterske aktivnosti.

  1. POVJERLJIVOST  PODATAKA

Ako ste član/ica, volonter/ka ili sudjelujete na našim predavanjima, događanjima i edukacijama, vaše osobne podatke koristimo za interne evidencije.

Ako ste pretplatnik/ica naše mailing liste, vaš e-mail dijelimo sa MailerLite na serverima unutar EU.

Zaključno, Vaši osobni podaci su u Institutu zaštićeni te ih nećemo ustupati drugim privatnim ili pravnim osobama za bilo koje druge namjene osim gore navedenih.

  1. OBRADA I ČUVANJE PODATAKA

Ako ste član/ica, volonter/ka ili korisnik/ica usluga Instituta, vaše osobne podatke koristimo i obrađujemo do kraja poslovne godine, odnosno do 31.12., a nakon toga ih spremamo u internu arhivu.

Ako sudjelujete na našim događanjima i predavanjima, Vaše podatke koristimo i obrađujemo do kraja godine, kada ih spremamo u internu arhivu.  

Ako ste pretplatnik/ica naše mailing liste vaše osobne podatke koristimo za slanje mailova sve dok ne otkažete pretplatu.

  1. OBAVIJESTI (NEWSLETTER)

Ukoliko želite primati obavijesti (newsletter) o radu Instituta, sadržajima i događanjima koristite prijavu vaše e-mail adrese za prijavu pretplate na obavijesti. Osobni podaci prikupljeni na ovaj način, koristit će se isključivo za slanje obavijesti.

Za upravljanje prijavama i dostavama obavijesti koristimo platformu MailerLite, koja podatke zadržava unutar EU.

Od primanja obavijesti možete odustati u bilo koje vrijeme, na način da povučete već prije datu suglasnost u primljenoj obavijesti.

  1. NAČIN DOLAŽENJA DO VAŠIH PODATAKA

 Do vaših osobnih podataka dolazimo isključivo ukoliko nam ih dostavite. 

Članovi/ice ispunjavaju Obrazac za učlanjenje u Institut dostupan na web stranici ili u prostorijama Instituta. 

Volonteri/ke  svoje podatke dostavljaju koordinatorima pojedinog volonterskog programa e-mailom.  

 Sudionici/ce predavanja mogu svoje podatke unijeti i na potpisnu listu na pojedinom predavanju.

 Pretplatnici/ce mailing liste unose svoje podatke putem prijave na mailing listu dostupnu na web stranici Instituta.

  1. POVLAČENJE PRIVOLE ZA KORIŠTENJE PODATAKA

 Ukoliko žele, članovi/ice Instituta u svakom trenutku mogu povući privolu za korištenjem svojih osobnih podataka ili zatražiti od Instituta da ih izbriše ukoliko se time ne krši neki od zakonskih propisa o obveznom čuvanju podataka.

  1. ISPRAVAK OSOBNIH PODATAKA

 Ukoliko žele, članovi Instituta u svakom trenutku mogu zatražiti od Instituta izmjenu svojih osobnih podataka.

  1. MOGUĆNOSTI ŽALBE

 Ukoliko smatraju da je neka stavka o zaštiti njihovih osobnih podataka prekršena, članovi Instituta mogu se žaliti Agenciji za zaštitu prava potrošača i to na linku ovdje https://azop.hr/